Zahra Sadeghi - RaddeMaa

لینکدین

اینستاگرام

زهرا رو معرفی کن؟

زهرا صادقی، 29 سالمه و کارشناسی عکاسی تبلیغاتی دارم.

علایق و تفریحات زهرا رو بهمون بگو !

بزرگترین تفریح من گوش دادن به پادکست و کتاب صوتیه و بعد می شه آشپزی و پیاده روی!

زهرا رو با چه خصوصیات مثبتی می شناسن؟

خیلی منظم و با برنامه ریزی دقیق در کار و پایه هر کاری در زندگی:)

کدوم خصوصیت اخلاقی زهرا قابل بهبوده؟

باید منعطف تر باشم و بیشتر با افراد حوزه اکوسیستم ارتباط بگیرم.

شغل زهرا الان چیه و چند ساله داره کار میکنه؟

کارشناس سوشال مدیای توریک هستم به طور تمام وقت و تو یک پیج درباره دیابت، به صورت نیمه وقت و تفریحی بلاگ می کنم. 4 ساله که مشخصا تو این حوزه شروع به کار کردم.

قصه‌ی ورودت به سوشال مدیا و نقطه‌ی شروعت رو برامون تعریف کن!

من قبل از این کار، کار خبرنگاری می کردم و بعد رشته تحصیلیم هم عکاسی بود اما هیچوقت این کارها اون کاری نبود که من می خواستم. من همیشه دوست داشتم کاری رو انجام بدم که موقع انجام دادنش حس کنم کار نمی کنم! یعنی اونقدر بهش علاقه داشته باشم که خسته نشم. حدود 6 ماه بود که داشتم تو پیج دیابتم بلاگ می کردم که از طرف یکی از دوستانم دعوت به کار شدم برای پوزیشن کارشناس شبکه های اجتماعی. که در اون زمان علاقه زیادم به اینستاگرام، نوشتنم برای روزنامه و سایتهای خبری، عکاسی کردنم و البته سابقه فیلمسازی و انیمیشن سازی دوره نوجوونیم، باعث شد که این شغل برام بشه اون شغلی که همیشه دنبالش بودم. شغلی که از همه مهارت هام در اون استفاده میشه و من می تونم از این بابت راضی باشم.

چه کسی بیشترین تاثیر رو روی زهرا داشت برای شروع یا  ادامه‌ی این رشته؟‌

هیچکس!!

در مسیر متخصص سوشال مدیا شدن چه دوره‌هایی رو گذروندی و کدومش رو پیشنهاد می‌کنی؟

دوره های سجاد بهجتی تو کانتنت برگر، دوره سوشال مدیای رهنما کالج که البته اینو من خیلی دیر دیدم و متاسفانه برای من مناسب نبود چون تقریبا همه چیزهایی که می گفت برای من تکراری بود.

از 1 تا 10 توی سوشال مدیا با توجه به تخصصت و مسیری که طی کردی، چه نمره‌ای رو به خودت میدی؟ 

7

تو کدوم بخش از حوزه ی کاریت خودت رو متخصص‌تر و عمیق‌تر میدونی؟

آنالیز دیتا و تولید محتوا

اگر زهرا به عقب برگرده چیکار می کنه و چیکار نمی کنه؟

سعی می کردم به حق و حقوقم آگاه تر بشم که برای حقوق و دستمزدم عدد منصفانه تری رو به نسبت کارم دریافت کنم. و هم حق و حقوقم به عنوان یک انسان در یک شرکت. اینکه در اون پوزیشن شغلی، سازمان چه کارهایی رو می تونه از من بخواد چه کارهایی رو نباید از من بخواد. اصلا چه کارهایی در شان من هست که انجام بدم.  از یکی از جاهایی که کار می کردم خیلی زودتر میومدم بیرون. چون توانایی هام دیده نمی شد و جلوی پیشرفتم گرفته می شد.

پیشنهاد زهرا برای کسایی که میخوان تازه شروع کنن چیه؟

مسیری که خودم طی کردم مسیری نبوده که بشه به کس دیگه ای پیشنهادش داد. ولی به نظر من اگر کسی میخواد وارد این حوزه بشه می تونه دوره های مبتدی و پیشرفته ی رهنما کالج رو بگذرونه و در کنارش سعی کنه یه جا کار کنه. حتی کارآموزی! چون چیزهایی که تئوری آموزش می بینیم رو باید یک جا به صورت عملی پیاده سازی کنیم. اگر بتونیم تو یه شرکت کوچیک مشغول به کار بشیم بهترم هست چون دستمون باز تره برای پیاده سازی چیزهایی که یاد گرفتیم و امکان آزمون و خطا هم بیشتر داریم.  سوشال مدیا یه بخش مهمیش دونستن ترند هاست. این خیلی مهمه کسی که میخواد تو این حوزه شروع به کار کنه باید خیلی تو این فضا حضور داشته باشه. کسی که میخواد این کارو کنه باید ذاتا اهل سوشال مدیا باشه. اهل دنبال کردن ترند ها، کامنت گذاشتن برای بقیه و …

برای موفق بودن تو حوزه ی سوشال مدیا چه ویژگی هایی لازمه داشته باشیم؟

  • توانایی اینکه بتونی شبانه روزی کار کنی رو داشته باشی.
  • ذوق و شوق داستان سرایی و محتوا نوشتن رو داشته باشی. 
  • توانایی تجزیه و تحلیل دیتا هارو داشته باشی برای تحلیل اینسایت های لینکدین و اینستاگرام و … .
  • برنامه ریزی و نظم خیلی مهمه و خیلی باید روی برنامه پیش بری و متعهد به برنامه هات باشی. البته 20 درصد برنامه ت رو باید منعطف بذاری برای استفاده از ترند ها.

زهرا آینده ی سوشال مدیا و بازار کارش رو چه شکلی می‌بینه؟!

سوشال مدیا مثل انرژی هیچوقت از بین نمیره، فقط بین نرم افزارهای مختلف داریم جابجا می شیم!! ممکنه یه روزی مثلا اینستا رو کلا بذاریم کنار و بریم سراغ یه نرم افزار دیگه ولی همیشه به یه نفر برای مدیریت سوشال مدیا نیازه. هوش مصنوعی هم به نظر من ابزار دستمون میشه برای تحلیل داده ها. برای این که بتونیم بهتر کلندر ببندیم، بهتر بتونیم بنچ مارک کنیم، بهتر بتونیم رقبامونو بشناسیم.

بازار کار سوشال مدیا رو چطور می بینی و فکر میکنی از این کار چقدر میشه پول درآورد؟

با توجه به اینکه تقریبا همه ی سازمان ها و شرکت ها و حتی مشاغل کوچیک تو سوشال مدیا حضور دارن، بازار کار خوبی داره. حالا دیگه بستگی داره به خود شخصی که می خواد تو این حوزه کار کنه. با توجه به اینکه چقدر تخصص کسب کنه و چقدر حرفه ای کار کنه، سطح درآمدی که می تونه داشته باشه متفاوت میشه. ممکنه تو فقط یه ادمین ساده باشی که بدون هیچ برنامه ای فقط پست و استوری بذاری و با آجیل برقصی :)) یا یه آدم متخصص باشی تو این کار که استراتژی داشته باشی و کلندر داشته باشی و ترند ها و تجزیه و تحلیل دیتا رو بشناسی و بتونی کارهای بهتر تو سازمان های بزرگتر بگیری. 

اسم مسیر شغلی زهرا چیه؟

بزرگترین چیزی که تو مسیر شغلیم می بینم شروعم از صفر و رشد زیادم بوده. خودم خیلی چیزا رو بر اساس نیازی که می دیدم یاد گرفتم با آزمون و خطا و زمین خوردن. بارها به خودم فشار آوردم و دست و پا زدم ولی رشد و پیشرفت خودم رو خیلی پر رنگ می بینم. من اسم مسیر شغلیمو میذارم صفر تا هفتاد !

نکته ای هست که ما نپرسیده باشیم و بخوای بگی؟

یه نکته ای که بهش اشاره نکردم اینه که من فکر می کنم برای ماهایی که داریم تو حوزه ی سوشال و دیجیتال مارکتینگ کار میکنیم، حضورمون تو کامیونیتی ها خیلی مهمه. خیلی مهمه که یه روی پرسنال برند خودمون هم کار کنیم و با آدمای این حوزه ارتباط مداوم و پر رنگی داشته باشیم.

پایان گفت و گوی رد ما با زهرا صادقی !